Over mij

In 1947 geboren (een heel goed wijnjaar trouwens) ben ik, na mijn gymnasiumopleiding, in 1965 gestart met mijn carrière als programmeur bij Philips in Eindhoven. In 2008 heb ik die carrière beëindigd. Ik was programmeur, systeem-programmeur, systeemanalist, hoofd van de computerafdeling en manager rekencentrum. Ik ben onder meer bezig geweest met de introductie van de Euro, met het jaar2000-probleem en de laatste 4 jaar geëindigd als senior consultant voor SAP-portals. Ik heb veel cursussen op Informatie Technologie (IT) gebied gevolgd.

Als manager ben ik in de laatste jaren overgestapt van de technische kant van computers naar de people-management kant van het beheer van grote computersystemen. Zo ben ik dus al jaren bezig met het coachen van mensen. Vanaf 2008 ben ik bezig als personal coach. Toen ben ik gestart met mijn eigen coachings- en adviespraktijk ‘Praatmijnheer’.

Hobby en vrije tijd

Lezen (over middeleeuws Engeland bijvoorbeeld), studeren en bestuderen, in de Biesbosch lopen of varen, mijn kleinkinderen, in de stad rondlopen, langs de waterkant zitten en de wereld even de wereld laten zijn. Foto’s maken en bekijken is ook een hobby van me al doe ik dat niet op een professionele manier. Sinds het stuk van de Biesbosch, De Elzen uitgebreid is met een heel nieuw groot deel ben ik daar regelmatig ook te vinden met onze honden. Coaching hoort hier natuurlijk niet thuis onder hobby, maar het is ook iets dat ik graag doe. Coach zijn is geen werk wat mij betreft, maar gewoon iets dat ik heel graag doe.

Opleiding

Mijn opleiding tot coach heb ik gevolgd bij het gerenommeerde instituut Alba Academie. Voor mij was het volgen van die cursus een voorbeeld van het opdoen van nieuwe ervaringen. Ik heb tijdens de cursus vooral ook mezelf leren kennen. Daarna heb ik al vaak het fijne gevoel beleefd dat je iemand hebt kunnen helpen zichzelf verder te ontwikkelen. Voordat ik naar de Alba Academie ging heb ik me, om me beter als coach op te kunnen stellen, zowel theorie als praktijk eigen gemaakt via in- en externe cursussen. Deze cursussen zijn een stimulans gebleken om door te gaan  met leren.

In 1999 heb ik de titel Master of Science ofwel drs. behaald (in Information and Knowledge Technology) waar ik best trots op ben. Ik ben vaak bezig geweest met het onderzoeken van nieuwe gebieden, het leren van nieuwe vaardigheden en ik blijf dat erg leuk vinden.

Ik ben en blijf bezig mezelf te ontwikkelen door het volgen van cursussen, super- en intervisie en veel te lezen. Zo heb ik de Basiscursus EKR gevolgd, lees veel over verliesverwerking omdat ik dat binnen het coachingsgebied een heel belangrijk issue vind, ben regelmatig aanwezig als representant of toeschouwer bij familie-opstellingen en ben ik bezig mezelf met de theorie van systemisch werk helemaal vertrouwd te maken. Enige tijd geleden heb ik  een workshop intuïtief schilderen gedaan. Ook erg leuk en leerzaam. Zeer onlangs ben ik zelf bezig geweest met wandelcoaching en dat blijkt en leuk en effectief te zijn.

Regels voor coaches

Ik volg uiteraard de regels zoals die gelden voor coaches, vastgesteld door het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroeps Coaches). De 4 paragrafen daarin zijn: respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit. Voor jou betekent dat de garantie voor wederzijds respect, discretie en professionaliteit.